» Upacara Angkat Sumpah MRTM Baru 2019
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-72
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Pertandingan Super
» 32nd Anniversary Carnival of Joy
» Gotong-royong
» Upacara Angkat Sumpah MRTM Baru 2019
» Sambutan Hari Jadi Seiketsu Ke-32
» Malam Black Gold & Platinum 2019
» Majlis Penganugerahan Kelab Elit Emas, Perak dan Gangsa 2019
» Seiketsu Royalty Night 2019
» Nuro Rice Blend Training Session
» Jamuan Malam 2019
» Majlis Penganugerahan Pencapaian Terunggul 2019
» Jamuan Penganugerahan 'Break Your Record Month' 2019
» Seminar & Training Pengurus Diamond Crown Ke-17
» Majlis Testimoni Blacsemenuro
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-71
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Seminar & Training Pengurus Crown Ke-33
» Seiketsu Beauty Mom Pageant Cum Ketsumi Testimonial Event
» 5 days 4 nights tour to Myanmar Yangon
» Seiketsu Karaoke Contest 2018
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-70
» Jamuan Persolekan 2018
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Gotong-royong
» Majlis Testimoni Blacsemenuro
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-69
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Pertandingan Super
» 31st Anniversary Carnival of Joy
» Sambutan Hari Jadi Seiketsu Ke-31
» Malam Black Gold & Platinum 2018
» Majlis Penganugerahan Kelab Elit Emas, Perak dan Gangsa 2018
» Majlis Penganugerahan Pencapaian Terunggul 2018
» Seiketsu Royalty Night 2018
» Jamuan Penganugerahan 'Break Your Record Month' 2018
» Jamuan Malam 2018
» Seminar & Training Pengurus Diamond Crown Ke-16
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-68
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Seminar & Training Pengurus Crown Ke-32
» Upacara Angkat Sumpah MRTM Baru 2017
» Melancong ke Seoul & Jeju Island
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-67
» Jamuan Persolekan 2017
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Chinese & Western Cooking Extravaganza
» Upacara Angkat Sumpah MRTM Baru 2017
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Gotong-royong
» SAY NO To Aging Skin
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-66
» Seminar & Training Pengurus Crown Ke-31
» Pertandingan Super
» 30th Anniversary Carnival of Joy
» Malam Black Gold & Platinum 2017
» Majlis Penganugerahan Kelab Elit Emas, Perak dan Gangsa 2017
» Jamuan Malam 2017
» Majlis Penganugerahan Pencapaian Terunggul 2017
» Seiketsu Royalty Night 2017
» Jamuan Penganugerahan 'Break Your Record Month' 2017
» Seminar & Training Pengurus Diamond Crown Ke-15
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-65
» Mesyuarat Pengurus Diamond Crown
» Seminar & Training Pengurus Crown Ke-30
» Upacara Angkat Sumpah MRTM Baru 2016
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Seiketsu Sesaminoid Vege-Cap Lawatan Pembelajaran ke Chiang Mai
» Majlis Testimoni Sesaminoid
» Melancong ke Medan Lake Toba
» Meet the Master Chef
» Mesyuarat Pengurus Crown ke-64
» Jamuan Persolekan 2016
» Seminar & Training Pengurus Crown Ke-29
   
 

Jamuan Malam 2017

Berdasarkan kasih sayang, Seiketsu ingin menunjukkan penghargaan terhadap dedikasi dan usaha ahli-ahli keluarga dalaman. Oleh itu, Seiketsu mengadakan Annual Dinner setiap tahun untuk menyampaikan pelbagai anugerah seperti Outstanding Performance Award, Excellent Performance Internal Family Member Award, Excellent Performance APP Award dan Anugerah Perkhidmatan dan sebagainya. Pada tarikh 6 Mac, ahli keluarga dalaman dari subsidiari dan cawangan sekali lagi berkumpul untuk meraikan hari besar ini di HQ. Pelbagai acara menarik telah disusun pada hari tersebut, ahli keluarga dalaman dan ahli keluarga MLM seronok bertanya khabar dan menghabiskan masa bersama-sama.

CEO Seiketsu Leong Zong, Chairlady Leong Dong, Pengarah Antarabangsa Zhang Dong, Pengarah Antarabangsa Mr. John Anthony Wood, Pengarah Antarabangsa serta Pengarah Eksekutif Shen Dong dan pemenang Black Gold Service Award Sara Lim memasuki dewan.

(Gambar Kiri) Dalam ucapan pembukaannya, Shen Dong telah berkongsi kisah perjalanan hidupnya bersama Seiketsu serta detik-detik menyentuh hati yang pernah dialaminya. Beliau bersyukur kerana berpeluang menyemai semangat diri dalam suasana yang penuh kasih sayang ini. (Gambar Kanan) Ahli keluarga Yong Shi Wei dan Vong Li Ying telah ditugaskan sebagai juruacara dalam majlis tersebut. Mereka bukan sahaja pandai berjenaka, malah imej mereka yang ceria telah berjaya mempesonakan semua tetamu yang hadir.

Mandy Tan dari Admin Department, HQ dan Carol Yong, APP Deputy Director, masing-masing telah berkongsi kisah perkembangan kerjaya mereka yang menarik di Seiketsu. Kisah mereka yang menggelikan hati telah membuatkan hadirin ketawa terbahak-bahak, manakala rentetan detik suka duka serta pelbagai onak duri yang terpaksa ditempuh demi mengejar impian telah membuatkan hadirin menitiskan air mata pilu.

Pemenang Outstanding Performance Award bergilir-gilir menerima pengiktirafan dan trofi di atas pentas.

Pemenang Excellent performance Internal Family Member dipilih oleh PUDM untuk mengiktiraf ahli keluarga dalaman yang menunjukkan prestasi terbaik setiap bulan. Tahniah kepada ahli keluarga Cheong Wen Gie memenangi paling banyak kali dan hadiah tunai sebanyak RM500.

Anugerah Kecemerlangan Prestasi APP telah dimenangi oleh APP yang mendapat undian tertingi daripada ahli keluarga MLM. Tahniah kepada ahli keluarga Emily Tan memenangi paling banyak kali dan hadiah tunai sebanyak RM500.

Tidious Office Award dianggap sebagai pencapaian terbesar bagi sesebuah cawangan atau syarikat subsidiari, dan pada tahun ini, ia dimenangi sekali lagi oleh Cawangan Johor Bahru. Mereka menerima trofi dan sijil penghargaan buat kali kedua dalam tempoh dua tahun berturut-turut.

Silver Service Award dianugerahkan kepada ahli keluarga dalaman yang berkhidmat selama 5 tahun. (Dari Kiri Kedua) Ahli keluarga Mandy Tan dari HQ Admin Department, ahli keluarga Summer Ng dari HQ Customer Service Department, ahli keluarga Ng Pei Yee dari HQ Creative & Art Department, ahli keluarga Caroline Ko Pengurus Brunei Subsidiary, Novita Wong dari Customer Service Department Indonesia Subsidiary, (Depan) ahli keluarga Jimmy Yap Customer Service Transport Manager, ahli keluarga Nazi Bin Mohamad dari HQ Store Department dan ahli keluarga Wan Seng Chee dari Service Department.

Ahli keluarga dalaman yang berkhidmat selama 10 tahun atau lebih akan memenangi Gold Service Award. (Dari Kiri Kedua) Seiketsian Pauline Kueh Pengurus Cawangan Miri, Seiketsian Maggie Liew Pengurus Cawangan Ipoh, Seiketsian Ng Cheong Ten Ipoh Store dan Eksekutif, Seiketsian Jo Lim Konsultan dan Loi Kah Lai dari Customer Service Department Cawangan Ipoh.

Sara Lim, Pengarah APP sekarang, telah berkhidmat di Seiketsu selama 20 tahun. Beliau memulakan kerjayanya melalui aktiviti jualan langsung dari rumah ke rumah dan telah giat berusaha untuk mendaki tangga korporat hingga beliau menyandang jawatan Pengurus Pemasaran dan kini bergelar Pengarah APP. Pencapaian ini membuktikan bahawa setiap wanita mampu menjadi pemimpin atas usahanya sendiri serta berupaya menentukan tahap kejayaan yang ingin diraih. Di bawah kepimpinan Sara Lim, pasukan APP terus mara melaksanakan tugas dengan penuh dedikasi dalam usaha untuk membantu ahli keluarga MLM yang lain melakar kecemerlangan.

Persembahan tarian dan nyanyian daripada ahli keluarga dalaman telah menceriakan suasana dan mencetuskan gelak tawa dalam kalangan penonton menerusi lirik lagu yang penuh jenaka dan persembahan yang melucukan!

Pada penghujung majlis, setiap hadirin menanti penuh debaran untuk bersalaman dengan Leong Zong dan Leong Dong yang sudi berjumpa setiap ahli MLM yang hadir untuk menghadiahkan Lencana “Thank you for Accompanying”. Seterusnya, Leong Zong telah menyampaikan ucapan penuh makna yang menyentuh perasaan bagi menutup tirai majlis pada malam itu.