Siri Nuro

Siri Feminine
Intimate

Siri Cosmos

Siri Healthy Love

Siri Chef Ben

Siri Penjagaan
Kesihatan

Siri Beauty World

Siri HHP Pure Aroma

Resipi

 
 

SEIKETSU BEAUTY WORLD

Penjagaan Yang Mudah, Kecantikan Yang Semula Jadi
Alat kecantikan Seiketsu adalah produk berteknologi tinggi dari Korea. Di Korea, melalui ujian klinikal, para penyelidik telah membuktikan rangsangannya terhadap kulit adalah selamat. IEC memberi pengakuan bahawa ia adalah salah satu mesin yang paling awal dan baik untuk mencipta kecantikan kulit.
Di jepun, Hiroshima College telah menjalankan ujian keberkesanan ke atas mesin ini. Keputusannya ialah ia memperolehi salah satu pengakuan yang paling tinggi di dalam bidang bioteknologi. Keputusan ujian ini turut diterbitkan di dalam Nikkei News. Dengan ini, ia menegaskan dasar saintifik alat ini.

Alat kecantikan Seiketsu mempunyai 4 Teknologi Inovasi
* Teknologi Galvanik
* Teknologi Far Infrared
*
Teknologi Getaran
* Saduran Titanium

SOD Essence
Proses penjagaan kulit generasi baru ini membawakan anda kesan multi-fungsi yang tidak tersangka. Produk penjagaan kulit yang biasa hanya boleh melembabkan kulit dan tidak dapat memperbaiki masalah ketuaan.
SOD Essence terbukti sebagai sejenis essence yang kaya dengan zat tumbuhan, ia boleh meresap ke dalam lapisan bawah kulit dan menghidupkan sel-sel kulit. Pada masa yang sama, bahan anti-oksidanya dengan molekul-unit yang rendah boleh memperbaiki kekasaran kulit, menjadikan kulit licin dan lembut. Dengan itu, kulit kelihatan sihat dan bersinar.

Kandungan:
Green Tea, White Tea, Bacillus Subtilus Natto, Rice Bran Extract, Soybean Peptide Extract, Phellodendron Bark Extract, Scutellariae Root Extract, Water-Soluble Collagen, Hydrolysed Egg White Protein, Sodium Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol.

Sifat-sifat
* Cabutan dari tumbuhan dan bijirin semula jadi
* Multi-ramuan untuk kesan synergistic
* Formula kuno yang tercuba dan teruji
* Proses penghasilan dengan teknologi maju
* Tidak mengandungi bahan penahan, pewarna dan pewangi
Kesan
* Mencegah kerosakan lapisan asas kulit oleh free radical
* Mencegah kerosakan kolagen, meratakan kedutan
* Mencegah penghasilkan jeragat dan tahi lalat oleh sinaran ultra-ungu
* Meninggikan daya kelembaban kulit
* Menguatkan daya elastic dan kemudaan kulit
* Menggiatkan proses metabolisma dan pertumbuhan sel-sel
* Memberi khasiat kepada kulit dan menghidupkan sel-sel
* Memperbaiki kulit yang kasar dan menambah kelicinan serta keserian kulit
* Menyeratakan warna kulit
Cara Penggunaan
Sapu SOD Essence di muka dan leher dengan kuantiti yang sesuai. Ia sesuai digunakan sebelum penggunaan produk penjagaan kulit yang lain.

 

S & J

 

S: Apakah Teknologi Galvanik?

J: Teknologi Galvanik adalah teknologi yang menukarkanarus AC 220v menjadi arus biologi yang mudah diterima oleh badan manusia. Ia boleh mempergiatkan peredaran darah dibahagian muka dan mempercepatkan proses metabolisma, melancarkan sistem limfa, mengeluarkan air yang berlebihan dan toksin, berkesan menguatkan dan meningkatkan otot-otot di bahagian muka. Di dalam langkah pembersihan,  ion negatif boleh menyedut keluar kekotoran degil di bahagian bawah kulit. Menurut kajian pakar kulit, kebanyakan kekotoran yang terkumpul di kulit seperti lemak, sisa bahan kecantikan dan sebagainya adalah berion positif. Produk pembersihan muka yang biasa hanya dapat membersihkan permukaan luar dan tidak dapat mengeluarkan kotoran dari lapisan dalam. Proses pembersihan dengan ion negatif menggunakan sifat khasnya iaitu daya menarik di antara ion positif dan negatif di mana ion negatif berkesan melembutkan dan menyerap kebanyakan kotoran di lapisan luar, memasuki riang roma dan mencapai kesan pembersihan secara mendalam. Di dalam langkah penyusup khasiat, ion positif  membantu menyampaikan khasiat sehingga lapisan dalam kulit. Khasiat di dalam bahan kecantikan yang disapu harian hanya boleh mencapai permukaan kulit luar manakala sel-sel di lapisan dalam tidak dapat dipelihara.Tatacara ion positif akan menghasilkan aliran ion positif yang besar dan membawa masuk SOD Essence ke lapisan dalam kulit. Ia menyatukan SOD Essence dengan sel-sel di dalam lapisan dalam kulit, mempercepatkan tempoh pembaharuan kulit dan peredaran darah, memulihkan kekenyalan serat kolagen, membantu mengurangkan kedut dan menegangkan kulit.

 

S: Apakah far infrared?

J: Far infrared adalah infrared di mana panjang gelombangnya di antara 3-1000mikron. Kajian biologi membuktikan bahawa badan manusia merupakan sumber radioaktif far infrared, ia boleh menyerap dan memancar sinaran far infrared. Oleh itu, semasa far infrared memancar kulit dan frekuensinya menyamai molekul air di antara sel molekul dengan atom, ia akan menghasilkan kesan getaran dengan tenaga yang tinggi dan boleh diserap oleh bahan bernyawa. Ia juga meninggikan suhu dibahagian pedalaman bawah kulit, memperkembangkan saluran darah, mempercepatkan pengaliran darah, memperbaiki peredaran darah, seterusnya menguatkan khasiat tisu, mengaktifkan metabolisma tisu dan menambahkan kadar pembekalan oksigen sel-sel. Dengan ini, ia menguatkan proses regenerasi sel-seldan berkesan di dalam penukaran sel-sel kulit di samping mengawal inflamasi.

 

S: Apakah titanium?

J: Titanium merupakan sejenis logam yang tulen. Oleh kerana ketulenannya, ia tidak menghasilkan sebarang tindak balas kimia semasa bersentuh dengan bahan lain. Ini bermaksud, sifat semula jadinya tidak terpengaruh apabila bersentuh dengan kulit walaupun di dalam masa yang panjang kerana sifatnya yang tahan lasak dan stabil. Oleh itu, ia tidak akan menyebabkan kealahan kulit. Titanium digelar "logam sahabat bahan bernyawa". Ia juga merupakan logam yang tidak bersifat magnet, ia tidak akan dimagnetkan walaupun di dalam medan magnet yang besar dan tidak beracun.

 

S: Apakah SOD?

J: SOD merupakan sejenis enzim. Gelaran kimianya adalah superoxide dismutase. Fungsi utamanya adalah mencegah ketuaan. Ia merupakan bahan yang mengawal dan mengubati penimbunan bahan teroksida, ia juga boleh menghuraikan bahan teroksida yang terlebih. Ini adalah sebab utama SOD digunakan di dalam penghasilan pelbagai produk kecantikan.