在11/05/2023至14/05/2023期间雪洁公司举办了四天三夜的泰国之旅之边玩边学,同时也带大家回到雪洁明星产品——黑芝麻精华素的发源地,去学习更新的资讯。一早大家便兴奋的聚集在机场等待乘搭飞机前往清迈。这几天家人们入住环境舒适IBIS STYLES CHIANGMAI酒店。稍作休息后就出发享受泰国北部风味晚餐。

第二天大家充满活力开始了行程!第一站是到Chiangmai University与黑芝麻精华素研发人Professor Prachya Kongtawelert会面及了解黑芝麻精华素最新资讯。教授的讲解可说是生动活泼,整个场面都很欢乐,在最后的问答环节中教授亲自回答黑芝麻精华素食用者的各种疑问。过后到皇家植物园参观,花园环境幽静、鸟语花香,各种奇珍异草争芳夺艳让大家享受一场视觉与嗅觉的盛宴,区园很大,可以乘坐园内的观光车。在享用晚餐后大家就来到了夜市购物。

第三天,大家出发前往清莱,参观当地辉煌雄伟的白龙寺,该寺以素白做底,银镜镶边,反射出夺目的光芒,象征着佛陀的纯洁和佛的智慧照耀着全宇宙,宛如落入人间的一座琼楼玉宇。然后大家前往参观长颈村,此村几乎没有现代世界的痕迹,她们住在用竹子或泥土建造的房子里,以当地农业为生,没有电和自来水。过后还有前往HUAY PLA KANG TEMPLE参观。

第四天的观光景点是三王纪念碑,清迈龙寺,以及双龙寺。今天,大家为五月份的寿星们庆生,同时也庆祝母亲节!过后大家便带着开心满足的心情前往机场乘搭航班返回家。

 

 

Seiketsu berusia 36 tahun pada tahun ini! Karnival selama tiga hari telah diadakan di Ibu Pejabat Seiketsu untuk meraikan perayaan bersama sekalian! Ahli keluarga dalaman telah menghiasi tempat karnival dengan hiasan berwarna-warni, mewujudkan suasana perayaan. Awal pagi, ahli keluarga dalaman telah bersedia sepenuhnya untuk menyambut ketibaan tetamu, setiap tetamu diberikan "kek bunny" comel, sebotol HHP3 dan sebotol HHP4. Dua ekor arnab bertuah yang comel juga berdiri di pintu masuk utama menyambut tetamu, penampilan meriah mereka digemari ramai, dan semua orang menghampiri arnab untuk interaksi dan mengambil gambar.

Setiap tingkat di Ibu Pejabat Seiketsu telah disediakan dengan kaunter siri produk yang berbeza, di mana APP menyediakan demonstrasi, ujian dan penjelasan produk. Usaha yang diberikan dalam demonstrasi dan penjelasan oleh APP membolehkan tetamu memahami dan yakin dengan lebih mendalam tentang produk kami, dengan promosi yang dianjurkan pada hari karnival, banyak pesanan telah diterima! Selain itu, semasa karnival berlangsung, untuk sebarang pembelian mencecah RM1000 layak mendapat 1 peluang cabutan bertuah, pembelian mencecah RM2000 layak mendapat 2 peluang cabutan bertuah dan sebagainya. Terdapat 3 hadiah utama untuk cabutan bertuah, hadiah pertama ialah Seiketsu Air Purifier dan Set Aksesorinya bernilai RM5,886, hadiah kedua ialah Super Induction Pack bernilai RM1,930, dan hadiah ketiga ialah My Apple Smart Rice Cooker bernilai RM 1,028. Semoga anda menjadi salah seorang daripada tiga pemenang bertuah dan membawa pulang hadiah utama!

Dewan yang luas dengan penataan tempat yang diatur dengan baik, pentas yang berwarna-warni dan mempesona, cahaya sorot yang terang, dan sebuah lagu "Warrior of the Darkness” yang menginspirasi dan membara menjadi tanda pembuka bagi Majlis Penganugerahan Seiketsu 2023! Leong Zong dan Leong Dong memimpin para peminpin ke atas pentas, sambil melambai-lambaikan bendera pahlawan, sementara para hadirin melambai-lambaikan bendera negeri masing-masing. Ini merupakan pemandangan yang menggembirakan! Perasmian Majlis penganugerahan dimulai dengan serpihan kertas berwarna-warni dengan Leong Zong, Leong Dong, Global Director Mr Richard, Global Director Mr Ngim, Mr John Anthony Wood, Mr Satoshi Mori, Mr Thavisith Pongprapansiri, dan Mr Vince Chua. Syarikat Seiketsu juga menyediakan cenderamata untuk diberikan kepada tiga tetamu khas.

Majlis penganugerahan dihoskan oleh Leon Leong, Carine Leong, dan Jarryl Ng, dengan Leong Dong memberikan ucapan pembukaan.

Pada hari tersebut, terdapat banyak makanan yang sedap untuk dinikmati, dan pada hadirin mengambil gambar yang cantik di fotobooth yang khas dihiaskan.

Pengurus Diamond Crown adalah peringkat tertinggi di Seiketsu dan merupakan matlamat bagi setiap ahli keluarga Seiketsu. Setelah mencapai peringkat Pengurus Diamond Crown akan mempunyai lebih prestasi untuk dicapai. Tahniah kepada semua ahli keluarga Seiketsu yang berjaya mencapai peringkat Pengurus Diamond Crown!

Dari Januari hingga Desember, Pengurus Senior dengan PV tertinggi akan menjadi Senior Star pada bulan tersebut; sedangkan Pengurus Diamond Crown atau Pengurus Crown dengan PV tertinggi akan menjadi Crown Star pada bulan tersebut. Sekali lagi tahniah kepada semua ahli keluarga Seiketsu yang berjaya memenagi Senior Star dan Crown Star, juga tahniah kepada ahli keluarga Chai Sau Chin yang memenangi Crown Star pada Januari, Februari, March, Jun, Julai, dan September, dan berjaya memenangi Super Crown Star!

Black Gold & Platinum Night adalah pertandingan yang terbuka kepada semua Pengurus Diamond Crown & Pengurus Crown. Untuk memenangi pertandingan tersebut, para peserta perlu memenangi 6 Black Gold atau Platinum antara Januari dan Disember, mereka perlu mencapai PV persendirian 20,000PV atau lebih sekurang-kurangnya 6 bulan.

Tahniah kepada ahli keluarga Pang Hai Tien dan Lim Soo Fang yang memenangi Single Diamond ; manakala ahli keluarga Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan memenangi Double Diamond.

Pasukan tarian mempersembahkan tarian yang sangat enerjik, sukar untuk melepaskan mata dari persembahan mereka!

Setiap pertandingan adalah batu loncatan untuk mencapai matlamat diri sendiri, ianya adalah cabaran yang berulang kali dan juga peluang untuk membuktikan kebolehan sendiri. Tahniah kepada semua Elit Emas, Perak dan Gangsa yang berjaya mencapai matlamat mereka!

Selain itu, tahniah kepada setiap pemenang "Break Your Record", pemenang-pemenang telah memecah PV dalam bulan-bulan yang ditetapkan sebanyak 1,500PV, 5,500PV dan 10,500PV pada bulan Disember. Kami juga ingin mengucapkan tahniah kepada ahli keluarga Lee Ee Meng dan Ong Sze Peng yang mencapai memecah rekod sebanyak 40,450PV pada bulan Disember tahun lalu dan berjaya memenangi Piala Top of the Top!

Jejak langkah orang-orang dulu merupakan template untuk orang-orang berikutnya, mengikuti, belajar, mengaplikasikan, dan kemudian melangkah keluar dari jalan kejayaan mereka sendiri, inilah makna yang dikongsi oleh lapan orang guru hari tersebut. Terima kasih kepada para guru atas ucapan yang hebat dan menarik, setiap ahli keluarga yang hadir pasti mendapat banyak faedah.

(Dari kiri ke kanan: Tie Mee Ching, Lim Keh Ee, Sin Peek Leng, Ng Leng Ann, Moo Kon Lian, Cha Tee Mui, Chia Hoi Hoi dan Ng Fock Ten)

Pada bulan November 2022, terdapat tiga pasukan memperbaharui rekod tertinggi PV persendirian mereka! Pasukan pertama yang memperbaharui rekod dengan 222,775PV ialah ahli keluarga Lee Ee Meng & Ong Sze Peng; pasukan kedua yang memperbaharui rekod dengan 225,100PV ialah ahli kelurga Chai Sau Chin; dan pasukan ketiga yang memperbaharui rekod dengan 229,385PV ialah ahli keluarga Loo Ching Wan & Tan Ah Luan, yang juga menjadi pemegang rekod tertinggi PV yang diperbaharui!

Anugerah Diamante adalah penganugerahan yang melambangkan kejayaan yang tertinggi, di mana pemenang-pemenang Diamante ini akan dijemput untuk menginap di hotel secara percuma. Tahniah kepada keluarga Sim Chee Keong & Goh Swee Hwa kerana berjaya mencapai 30,000PV dan keatas selama 9 bulan dan memenangi Diamante . Tahniah kepada keluarga Chai Sau Chin kerana berjaya mencapai 30,000PV dan ketas dan memenangi Top Diamante selama 12 bulan!

Usaha keras pada tahun yang lepas akhirnya membuahkan hasil pada tahun ini. Tahniah kepada semua ahli keluarga Seiketsu yang berjaya menempatkan diri dalam Peraduan 10 Jualan Terbaik sepanjang tahun! Tempat ke-10 dimenangi oleh ahli keluarga Ng Kim Wei & Yong Yoke Ching dari Perak; tempat ke-9 dimenangi oleh ahli keluarga Ong Kar Siong & Cheah Shwu Hooi dari Perak; tempat ke-8 dimenangi oleh ahli keluarga Pang Hai Tien & Lim Soo Fang dari Johor; tempat ke-7 dimenangi oleh ahli keluarga Kheu Chow Thon & Low Geok Cheong dari Pulau Pinang; tempat ke-6 dimenangi oleh ahli keluarga Yoon Chee Ho & Lim Poh Lai dari Perak, manakala tempat ke-5 dimenangi oleh ahli keluarga Sim Chee Keong & Goh Swee Hwa dari Selangor. Pemenang tempat ke-4 adalah ahli keluarga Au Cheng Yue dari Selangor, tempat ke-3 dimenangi oleh ahli keluarga Loo Ching Wan & Tan Ah Luan dari Perak, tempat ke-2 dimenangi oleh ahli keluarga Lee Ee Meng & Ong Sze Peng dari Johor.

Ahli keluarga Chai Sau Chin dari Pahang berjaya menjadi Top 1 dalam Pertandingan Peraduan Jualan Terbaik tahun 2022! Semangat gigih ahli keluarga Chai Sau Chin dalam mencuba dan tidak pernah berputus asa akhirnya membuahkan hasil yang gemilang, dan dia benar-benar membuktikan bahawa kegigihan adalah kemenangan terbaik! "Buah kejayaan yang dicapai benar-benar sangat manis. Kalau tak percaya, cuba dan rasakan sendiri!”

Tahun ini, Leong Zong telah membuat keputusan untuk menyediakan hadiah kepada ketiga-tiga pemenang dalam pertandingan "Best of the Best". Sepanjang tempoh 5/3/2023 hingga 4/8/2023, sesiapa tiga Pengurus Diamond Crown atau Pengurus Crown yang berjaya mencapai jualan Starter PV (6,000PV) terbanyak akan memenangi hadiah yang hebat. Pemenang ketiga akan memenangi iPad Air Generasi ke-5 dan AirPods Generasi ke-2; pemenang kedua akan memenangi sebuah motosikal Honda Wave Alpha; manakala pemenang jualan Starter PV yang terbanyak akan memenangi TV LCD Haier 85" yang bernilai RM10,499. Tiga hadiah ini memang sangat menggiurkan, jadi jangan lepaskan peluang ini!

Pertemuan luar talian yang jarang ini membuatkan ahli keluarga Seiketsu mempamerkan semangat yang tinggi sepanjang majlis tersebut, dengan acara yang tersusun dengan baik dan hos yang mahir, acara-acara menarik serta kehangatan tetamu di tempat membuatkan majlis tersebut sangat meriah!

Bagian undian bertuah tahun ini, syarikat dengan murah hati menghadiahkan 10 set Blacsemenuro bernilai RM4,680 setiap set dan 10 unit Seiketsu Air Purifier yang bernilai RM4,988 setiap satu! Semua orang dalam keadaan tegang dan teruja ketika hos majlis mengumumkan pemenang-pemenang bertuah, setiap hadirin ingin nombor mereka dipanggil!

Ahli keluarga Seiketsu yang berjaya memenangi sekurang-kurangnya 6 Black Gold atau Platinum dalam masa setahun berpeluang untuk menikmati penginapan di hotel lima bintang DoubleTree by Hilton! Semua pemenang berpakaian unsur denim untuk menghadiri jamuan makan malam, menikmati makanan enak dalam persekitaran megah, dan memenuhi masa malam yang menyantai dengan gembira dan ketawa.

 

Upacara pelancaran papan kehormatan pemecahan PV persendirian yang baru telah diadakan pagi di HQ Seiketsu, dengan kehadiran keluarga Seiketsu bersama-sama dengan Leong Zong, Leong Dong, Mr. Richard Teo, Mr. Ngim dan tetamu istimewa Mr. Satoshi Mori, Mr. Thavisith Pongprapansiri, Mr. Anu Pongprapansiri. Pasukan pertama yang memperbaharui rekod dengan 222,775PV adalah ahli keluarga Lee Ee Meng & Ong Sze Peng; pasukan kedua yang memperbaharui rekod dengan 225,100PV adalah ahli keluarga Chai Sau Chin; pasukan ketiga yang memperbaharui rekod dengan 229,385PV adalah keluarga Loo Ching Wan & Tan Ah Luan, dan mereka juga menjadi pemegang rekod pembaruan PV yang tertinggi, tahniah kepada mereka! Persembahan tarian singa yang menakjubkan meningkatkan semangat setiap hadirin, dan berinteraktif dengan tarian singa untuk merasai kegembiraan.

Setelah upacara selesai, semua orang masuk ke dalam bangunan Seiketsu untuk mengadakan upacara pelancaran papan kehormatan dan penyerahan papan kehormatan, dan para pembaharuan rekod memberikan ucapan untuk berkongsi kegembiraan mereka. Majlis dihoskan oleh Mr. Leon Leong, sementara Ben Wu dan Nathanael Lim sebagai hos upacara dalam siaran langsung dalam talian, dan Leong Zong juga membuat peringkasan terhadap updacara tersebut. Para tetamu terpesona oleh semangat keluarga Seiketsu.

 

MRTM is responsible for protecting the interest of Seiketsu business and establishing a healthy environment conducive for achieving success. After the swearing-in ceremony, the new committee member, Kho Hui Ling, pledged to uphold the rules and regulations of MRTM, to become the role model for Seiketsians and to bridge the communication between Seiketsians and the company.

Mesyuarat Pengurus Crown kali Ke-82 secara rasmi memulihkan aktiviti dan mesyuarat offline Seiketsu!

CEO memukul tiga kali ke Gong Bertuah untuk merasmikan Pertandingan Break Your Record Month! Setiap ahli keluarga Seiketsu menuliskan PV yang hendak dipecahkan dalam Pertandingan Break Your Record Month di atas belon, sekalian ahli keluarga Seiketsu memecahkan belon tersebut di bawah pimpinan CEO. Suasana cukup meriah!

Tiga orang pekongsi, Yoon Chee Ho, Moo Kon Lian dan Wong Mooi Ling memperkongsikan kisah kejayaan dalam kerjaya Seiketsu masing-masing dengan cara berjenaka dan seronok.

Majlis Pelancaran produk terbaru Seiketsu - Seiketsu Air Purifier AP8848. Kini, Seiketsu hendak melindungi kualiti udara untuk anda. Inilah penjagaan dan kasih sayang Seiketsu terhadap anda.

Beberapa orang benefisiari Seiketsu Air Purifier AP8848 dijemput untuk berkongsi pengalaman mereka.

Lapan selebriti bergabung tenaga!

Lee Kian Sh’ang, Ng Leng Ann, Ng Kooi Koy dan Ng Fock Ten

Lim Ru Lan, Thay Kiat Eong, Yap Kim Hua dan Wong Han Khang

Lapan orang selebriti menceriakan suasana mesyuarat! Setiap ahli keluarga Seiketsu mendapat tenaga positif yang penuh.

Ahli-ahli keluarga Seiketsu dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil untuk mengadakan sesi perbincangan.

CEO membuat rumusan untuk Mesyuarat Pengurus Crown.

Pendidikan dan latihan untuk produk baru dan Pelan Pemasaran yang baru.

Consultant mengajarkan dan menganalisiskan ciri-ciri produk baru dan pelan pemasaran baru kepada ahli-ahli keluarga Seiketsu.Setelah tertangguh selama dua tahun ekoran pandemik, Majlis Penganugerahan Pencapaian Terunggul yang sudah lama dinanti-nantikan akhirnya berlangsung semula dalam bentuk jamuan makan di Hotel JW Marriott KL dengan penuh gaya! Meskipun majlis pada tahun ini diadakan di lokasi baharu dengan format baharu, dengan penglibatan muka-muka baharu, namun, hala tuju, matlamat yang ingin dicapai, impian di hati dan semangat waja kami kekal teguh seperti selalu.Hiasan yang mewah, upacara pembukaan yang menarik dan semangat keghairahan daripada ahli-ahli keluarga Seiketsu telah menambahkan kemeriahan suasana. Buat julung kalinya, Leong Dong telah menyampaikan ucapan pembuka majlis.
Leong Zong dan Leong Dong menyampaikan sijil kepada para Pengurus Diamond Crown baharu dan mengucapkan tahniah kepada mereka dalam perjalanan masing-masing ke arah kehidupan penuh kejayaan.Mereka yang berjaya merangkul enam pingat Insignia Black Gold atau Insignia Platinum dan mencapai jumlah Jualan Kumpulan Peribadi sebanyak 20,000PV dan ke atas selama sekurang-kurangnya enam bulan dalam setahun layak memenangi anugerah Elit Black Gold atau Elit Platinum masing-masing.Pengurus Senior yang mencapai jualan bulanan tertinggi bakal memenangi anugerah Senior Star, manakala Pengurus Diamond Crown atau Pengurus Crown yang mencapai kelayakan yang sama akan memenangi anugerah Crown Star. Pasangan suami isteri Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan berjaya memperoleh paling banyak Crown Star dalam setahun maka mereka telah dinobatkan sebagai Super Crown Star. Syabas dan tahniah!Leong Dong dan Global Director Mr. Richard Teo menyampaikan anugerah Pencapai Emas, Perak dan Gangsa kepada mereka yang berjaya.Pengalaman senior merupakan panduan terbaik bagi perjuangan kami masing-masing. Keazaman mereka menjadi penyuntik semangat dan kejayaan mereka menjadi faktor pendorong terbaik bagi kami. Semua yang hadir telah beroleh pelbagai manfaat hasil perkongsian daripada lapan orang mentor, iaitu Ng Hon Chan, Thay Kiat Eong, Lee Kian Sh’ang, Ng Kooi Koy, Tan Lip Soon, Ben Wu, Yap Kim Hua dan Wong Han Khang. Selain disuntik semangat positif, para hadirin juga mendapat inspirasi untuk terus gigih berusaha.Tahniah kepada pasangan suami isteri Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan atas pencapaian mereka yang mengagumkan dalam Pertandingan ‘Break Your Record Month’ dengan mencipta rekod Jualan Kumpulan Peribadi tertinggi dan membawa pulang hadiah utama.Tahniah kepada pasangan suami isteri Lee Ee Meng dan Ong Sze Peng atas pencapaian mereka dalam memecah rekod Jualan Kumpulan Peribadi November 2021 dengan jualan setinggi 180,000PV. Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan pula berjaya memecah rekod tersebut pada bulan berikutnya, iaitu bulan Disember dengan Jualan Kumpulan Peribadi yang lebih hebat iaitu sebanyak 181,880PV! Mereka merupakan pemegang rekod semasa.


Mereka yang memenangi sekurang-kurangnya sembilan pingat Insignia Black Gold antara bulan Januari dan Disember dapat melayakkan diri sebagai Elit Diamante. Tahniah kepada Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan kerana berjaya meraih anugerah Diamante Elite pada tahun 2021.

Kerja keras selama setahun telah membuahkan hasil yang lumayan. Para pemenang tampil ke atas pentas untuk meraikan hasil kejayaan mereka. Pemenang Peraduan 10 Jualan Terbaik dijemput naik ke pentas untuk menerima piala dan bonus masing-masing. Tahniah dan syabasSentiasa berusaha untuk mempertahankan impian dan mencurahkan tenaga yang setimpal agar impian terlaksana. Pasangan Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan berusaha sedaya upaya sepanjang tahun demi meraih pencapaian yang cemerlang. Pasangan suami isteri ini bukan sahaja berjaya memenangi pelbagai anugerah Seiketsu, malah juga merangkul juara dalam Peraduan 10 Jualan Terbaik!Leong Zong menutup tirai majlis dengan ucapan menyuntik semangat bertajuk ‘Dapatkan inspirasi dari peluang perniagaan tanpa had yang ada di depan anda’ yang berjaya menyemarakkan jiwa dan meningkatkan motivasi para hadirin untuk terus berusaha menghadapi segala cabaran yang mendatang.

 

 

 Pada tahun ini, Seiketsu mengadakan ‘Great Fortune Night’ untuk pemenang TOP 10 dan Black gold & Platinum di JW Marriott Hotel, KL. Pada waktu petang, semua ahli keluarga MLM memakai pakaian berwarna merah yang cantik dan menghadiri ‘Fortune Dinner’, mereka menikmati makanan yang lazat dan mengambil gambar yang cantik.Pada bulan Desember tahun lepas, Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan telah mencipta rekod baru dengan 181,880PV. The Honor Roll Unveil Ceremony telah diadakan pada ibu pejabat Seiketsu. Tarian singa yang dijemput khas untuk menyambut pencapaian hebat ini dan memberikan ponkan kepada tetamu.
Selepas setahun, Malaysia masih terpengaruh dalam pandemik Covid-19 dan tidak dapat bergerak dengan bebas. Walaupun tidak dapat mengadakan Majlis Penganugerahan di dewan besar seperti dahulu, Seiketsu mengadakan Mini Majlis Penganugerahan di ibu pejabat Seiketsu. Walaupun kami berada di tempat yang berlainan, tetapi teknologi yang canggih membolehkan kami menyaksikan saat-saat yang gembira ini!Pada hari itu, semua ahli keluarga Seiketsu bersiap sedia dengan semua langkahperlindungan yang berpatutan, juga memastikan semua tetamu mengikut SOP sepenuhnya.Dewan majlis telah dihias dengan cantik, tambahan dengan efek musik dan lampu, sambutan tetamu yang bersemangat juga membuat suasana lebih meriah.Ahli-ahli keluarga Seiketsu bersama-sama menyanyi lagu ‘Negaraku’ dan ‘Impian Seiketsu’. Kali ini ialah kali pertama kedua-dua emcee beracara di dalam Majlis Penganugerahan siaran langsung, namun mereka dapat bekerjasama dengan pemahaman tersirat. Seiketsu CEO dan Pengetua Tertinggi Dr. Ronnie Leong memberikan ucapan.Seiketsu mengadakan pelbagai persaingan khas untuk disertai dan dimenangi oleh ahli-ahli keluarga Seiketsu. Tahniah kepada semua pemenang!Tahniah kepada pasangan Loh Ching Wan dan Tan Ah Luan dari Perak memenangi Top Of The Top di dalam Pertandingan “Break Your Record Month”.Tahniah kepada semua Pengurus Diamond baru! Pengurus Diamond adalah pangkat yang tertinggi dalam Pelan Pemasaran Seiketsu. Di dalam “dusun buah-buahan”Pengurus Diamond tertanam banyak pohon anggur yang penuh berbuah dan bolehdipetik dengan mudah sekali.Di dalam setahun, dari Januari hingga Disember, jika berjaya memenangi sekurang-kurangnya 9 Black Gold Insignia, maka akan dianugerahkan Elit Diamanté. Tahniah kepada ahli keluarga Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan!Bekerja keras pasti mendapat ganjaran yang lebih lumayan. Pemenang Peraduan 10 Jualan Terbaik naik ke pantas untuk menerima penganugerahan. Tahniah kepada semua ahli keluarga Seiketsu yang memenangi Top 10 Jualan Terbaik, manakala Juara Loo Ching Wan dan Tan Ah Luan, termasuk mereka sendiri , terdapat 3 pemenang Top 10 Jualan Terbaik dari kumpulan mereka!Selepas tamat majlis, semua hadirin menikmati makanan tengah hari di lobi tingkat bawah.

 

 
Tahniah kepada suami isteri Lee Ee Meng dan Ong Sze Peng kerana memecah rekod dengan mencapai 180,000 PV kumpulan persendirian pada bulan November tahun lepas ! Sebelum Sze Peng menyertai Seiketsu, beliau tidak pernah menjalankan sebarang kareer MLM. Beliau mengikut jejak langkah senior dan berusaha keras, akhirnya berjaya mencapai kemuliaan yang tinggi ini ! Ini bukan sahaja masa teruja Sze Peng sendiri, ia juga telah menambahkan kecermelangan di dalam sejarah kejayaan Seiketsu ! Pada 7/2/2022, 11.30 pagi, Pihak Syarikat Seiketsu mengadakan ‘Honor Roll Unveil Ceremony’ di Wisma Seiketsu, selain daripada CEO Leong Zong dan Chairlady Leong Dong menjadi saksi upacara tersebut, ahli-ahli keluarga “Super Team” dari Malaysia Selatan juga hadir untuk menyertai bersama, suasananya sangat meriah dan gembira.
MRTM is responsible for protecting the interest of Seiketsu business and establishing a healthy environment conducive for achieving success. After the swearing-in ceremony, the new committee member, ND Lim, pledged to uphold the rules and regulations of MRTM, to become the role model for Seiketsians and to bridge the communication between Seiketsians and the company.Setelah ditangguhkan seketika selama dua tahun, mesyuarat Pengurus Crown ke-75 kini diadakan semula secara langsung dan juga maya!Perjumpaan ini telah dihoskan oleh Konsultan baharu, Carine Leong. Beliau memulakan acara dengan mengetuai nyanyian lagu kebangsaan dan Impian Seiketsu sambil diiringi ahli-ahli keluarga Seiketsu yang lain dengan penuh bersemangat.
Disember ialah bulan terakhir untuk kita berlumba bagi mencapai sasaran tahunan! Pelancaran “Break Your Record Month” (Cabaran Prestasi Terunggul) kini dilancarkan berserta pengumuman tentang peraturan serta insentif pertandingan ini. Ahli keluarga MLM Seiketsu bersemangat menulis matlamat masing-masing pada belon yang disediakan sebelum mencucuk belon itu bersama-sama sebagai tanda komitmen mereka. Semangat dalam diri masing-masing hangat menyala; laungan keterujaan dan keghairahan mereka mengiringi bunyi letusan belon dan merancakkan acara dengan aura positif!Ucapan tahniah ditujukan kepada Pengurus Crown baharu iaitu How Bee Yee, Chong Choo & Po Moi Lan, Goh Wei Jun, Tan Who Pheng & Moo Yoon Mui, Tan Won Kok & Low Choi Foong dan Lew Jie Yan. Kami amat berbangga dengan kenaikan pangkat dan kejayaan peribadi yang telah mereka capai.Tahniah juga diucapkan kepada Pengurus Diamond Crown baharu, Lew Swee Keong & Wong Choy Har.


Para hadirin mendengar dengan penuh khusyuk perkongsian ilmu daripada Wong Choy Har dan Tan Ah Luan dalam bengkel “Share, Interact for Mutual Success” (Pentingnya Berkongsi dan Berinteraksi Demi Kejayaan Bersama) dan membawa pulang pengetahuan yang amat berharga.Musim untuk mengiktiraf dan meraikan kejayaan kini tiba lagi, dan inilah masanya untuk ahli keluarga MLM mempamerkan prestasi cemerlang mereka sepanjang tahun ini.Segala yang kita lakukan bermula dari hati. Kita mampu mengubah dunia di sekeliling kita andainya kita berjaya menyelami kekuatan diri! 2022 ialah tahun kebangkitan, dan moto Seiketsu untuk tahun baharu ini ialah “Moving forward, starting from heart” (Cekal melangkah menuju sinar, segalanya bermula dari hati). Pengurus Diamond Crown Ng Hon Chan dan Konsultan Jo Lim memberi ceramah inspirasi bersandarkan moto ini.

Kemunculan CEO Seiketsu, Leong Zong, sememangnya amat dinanti-nanti. Beliau memberikan ceramah yang sangat menarik dan sungguh bermanfaat tentang bagaimana kita semua mampu memecahkan status quo untuk mencapai kejayaan yang lebih besar.

 

 

 Oleh kerana wabak COVID-19, persaingan ‘Break Your Record Month‘ dilancarkan dengan secara siaran langsung di Official Facebook Seiketsu. Emcee Leon Leong dan Carine Leong tidak kehilangan gaya, mengawalkan siaran langsung dengan secara free and easy. Semua Pengurus Diamond dan Crown menerima belon yang dikirim oleh Seiketsu lebih awal lagi, mereka menulis PV kumpulan persendirian yang hendak ditembusi di atas belon masing-masing dan menjalankan upacara peletupan belon bersama Leong Zong. Seiketsu CEO Leong Zong memberikan ucapan. Persaingan "Break Your Record Month" diadakan dengan tujuan membolehkan anda menembus dengan senang kemudian meneruskan langkah ke hadapan. Pada bulan Disember, asalkan PV kumpulan persendirian anda banyak daripada bulan Februari, Julai atau Ogos sebanyak 1,500PV atau ke atas, anda akan mendapat sebotol SOD Essence yang bernilai RM263, jika PV kumpulan persendirian anda melebihi 5,500PV atau ke atas, anda akan mendapat 2 botol SOD Essence yang bernilai RM526, jika melebihi 10,500PV atau ke atas, anda akan mendapat 3 botol SOD Essence yang bernilai RM789. Selain daripada itu, sesiapa yang bersenaraikan diri di peringkat sepuluh Top akan mendapat 5 botol SOD Essence yang bernilai RM1315, manakala sesiapa yang memenangi ‘Top of the Top’ akan mendapat 10 botol SOD Essence yang bernilai RM2630 ! Tambahan lagi, bulan Disember ini ada satu berita baik lagi, iaitu Seiketsu mengadakan ‘Tindakan Menyumbang Balik ! ON Ah ! ON Ah !’ untuk membalas budi terhadap sokongan pelanggan sepanjang masa ini. Dengan membeli sebarang produk daripada senarai yang ditentukan, anda boleh membeli sebuah Healthy Love DIY (Mesin utama dan Bowl tunggal) dalam hanya RM888~200PV (harga asalnya RM2638), atau membeli sebuah Induction Cooker dalam RM699~150PV (harga asalnya RM1000) , atau membeli kedua-keduanya. Tunggu apa lagi ? Diskaun besar ini mestilah ON segera !

 Kali ini, Seiketsu memberikan ganjaran yang khas kepada para pengguna, sebarang pembelian produk Seiketsu mencapai RM1.,000/- berpeluang menyertai aktiviti ‘LUCKY DRAW’, aktiviti ini telah diadakan pada 4/9/2020, pukul 10 pagi secara langsung. Hadiah-hadiah VIP dari SOLUV pantiliner bernilai RM27.50 ke Cosmos Pressure Cooker yang bernilai RM1518, manakala hadiah VVIP ada Super Induction yang bernilai RM1814 setiap set. Semua sekali Seiketsu telah memberi 59 hadiah VIP dan 5 hadiah VVIP! Pada hari ini, Chairlady Leong Dong menjalankan acara pencabutan, ahli-ahli keluarga Seiketsu boleh merasai kegembiraannya semasa menonton online.
Suami isteri Lee Kian Sh’ang dan Moo Kim Yoon telah memecah rekod PV kumpulan persendirian bulanan sebanyak ~177,080PV, menjadi rekod tertinggi di dalam Sejarah syarikat, tahniah! Kian Sh’ang dan Kim Yoon adalah ketua pasukan ‘Fu Chu’, bekerja dengan teliti, rajin dan tekun menuntut ilmu. Dengan kepimpinan mereka, pasukan mereka menjadi kuat dan besar. Pihak syarikat Seiketsu telah membina ‘Honor Roll’ untuk mereka, dengan tujuan supaya ahli-ahlikeluarga MLM yang lain menganggap pasangan ini sebagai teladan dan matlamat, foto mereka sendiri juga dapat berada di sini suatu hari nanti. Akhirnya, Leong Zong, Leong Dong dan Shen Dong mewakili pihak Seiketsu menyerahkan ‘Honor Roll Refine version’ kepada pasangan Kian Sh’ang dan Kim Yoon.Tahun ini, dengan memenuhi syarat-syarat SOP kerajaan, Seiketsu mengadakan ajlis Penganugerahan Pencapaian Terunggul 2020 yang luar biasa di ibu pejabat Seiketsu. Pada hari ini, walaupun tidak ramai tetamu yang hadir, ramai ahli Seiketsu menyaksikan saat memartabatkan melalui menonton siaran langsung. Dewannya dihias dengan cantik dan mewah, ahli-ahli Seiketsu banyak mengambil gambar.Semua pemenang hadir dengan berpakaian kemas, ahli-ahli Seiketsu yang sudah lama tidak berjumpa disebabkan MCO berasa gembira apabila bertemu muka, mereka berbual dan berkongsikan keadaan terkini.CEO serta Pengetua Tertinggi Leong Zong memberikan ucapannya. Tahun 2020, disebabkan oleh COVID-19, ekonomi merosot, kadar pengangguran naik. Leong Zong berkata :” Setiap masalah mesti tersembunyi rahmat yang besar, kita perlu mengesan peluang yang tersembunyi di belakang krisis.” Dalam tempoh ini, kami perlu menyara hidup melalui cara yang betul, menewaskan virus dan mencipta kehidupan yang lebih stabil.Juara bagi Peraduan 10 Jualan Terbaik, ahli keluarga Sim Chee Keong dan Goh Swee Hwa, tahniah!Ahli keluarga MLM yang memenangi Peraduan 10 Jualan Terbaik naik ke pentas untuk menerima pingat dan rantai emas, mereka juga berkongsikan kegembiraan mereka, seperti kata emcee:” Berusaha keras dengan hati yang tabah membenarkan mereka berjaya mencipta kelumayanan, pentas juga turut bersinar disebabkan mereka!”
Setiap bulan sekurang-kurangnya mencapai 10 ribu PV, dan memperolehi sekurang-kurangnya 9 Black Gold Insignia dalam satu tahun akan dianugerahkan Elit Diamanté. Tahniah kepada suami isteri Ng Kooi Koy, Sin Peek Leng memenangi Elit Diamanté! Ahli pasukan Invincible naik ke pentas untuk mengambil gambar bersama mereka.


Setiap bulan, Pengurus Senior dengan pencapaian jualan yang paling tinggi akan memenangi Bintang Senior, manakala Pengurus Crown atau Diamond Crown akan memenangi Bintang Crown. Tahniah kepada semua Seiketsian yang memenangi Bintang Senior dan Bintang Crown! Tahniah kepada suami isteri Ng Kooi Koy, Sin Peek Leng yang memenangi paling banyak kali Bintang Crown dalam satu tahun sejurusnya memenangi Bintang Crown Terunggul, mereka terdapat pingat emas yang bernilai RM8448!
‘Break Your Record Month’ Lunch Banquet diadakan di Premiere Hotel Klang. Pada bulan Disember 2019, ahli-ahli keluarga yang menang di dalam pertandingan dijemput hadir.Di dalam dunia ini, yang paling lemah adalah nyawa, walaupun sesiapa yang sangat sihat dan kuat juga sukar melepaskan diri apabila menghadapi pelbagai virus. Wabak koronavirus dari China telah menarik perhatian global, penyebarannya lebih membimbangkan. Dalam tempoh ini kami hanya dapat buat perlindungan yang secukup dan meningkatkan imuniti sendiri. Terhadap wabak ini, persidangan telah menyediakan laporan, khas untuk para hadirin memahami tentang virus dan keterukan wabaknya, juga memberitahu bagaimana Blacsemenuro Vegetable Capsule dan Nuro Rice Blend membantu melawan virus serta meningkatkan imuniti kami.Kehidupan adalah mencabar diri sendiri di setiap tahap yang berlainan, dan bertumbuh darinya. Setiap pemenang tersenyum sampai ketelinga.Selepas menikmati hidangan yang enak, para pemimpin MLM berpeluang menyanyi karaoke bergilir-gilir, ahli-ahli keluarga di bawah pentas turut nyanyi bersama, suasananya amat meriah.


Tahniah kepada ahli keluarga Chee Keong dan Swee Hwa dari Zon Selangor telah memecah rekod sebanyak 103,425PV dan memenangi anugerahan “Top of The Top”!


Cabutan bertuah sebagai acara terakhir telah membawa pengakhiran yang sempurna, pada kali ini 5 unit Pressure Cooker yang setiap bernilai RM1518 adalah hadiah yang terbesar, para pemimpin yang tuah pulang dengan hadiah sepenuh tangan.

 Tahun 2020 pastinya lebih meriah dengan sokongan anda semua! Sejak awal pagi lagi, para Pengurus Diamond Crown Seiketsu telah berkumpul di Doubletree by Hilton, Melaka, untuk mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti menarik. Semua orang kelihatan sungguh segar dan bersemangat ketika menyanyikan lagu kebangsaan dan “Impian Seiketsu”.MLM adalah perniagaan yang berteraskan usaha berkumpulan daripada individu dengan matlamat yang sama. Ahli keluarga Seiketsu Wong Han Khang memberi cadangan mengenai cara-cara yang berkesan untuk menerajui organisasi MLM. Menurut Wong, kita hanya perlu mengikuti kaedah yang telah dicuba dan terbukti bagi membolehkan kita memimpin sesuatu pasukan, sama ada kecil atau besar, ke mercu kejayaan. Seorang lagi ahli keluarga Seiketsu, Ng Kooi Koy, membentangkan analisis mengenai pentingnya peranan sesebuah pasukan. Ng berpendapat bahawa kualiti perlu diutamakan berbanding saiz pasukan, malah kita perlu mengenal pasti dan mengasah bakat pemimpin yang berwibawa dalam usaha untuk mengukuhkan dan mengekalkan kestabilan pasukan. Semakin teguh sesuatu pasukan, semakin lumayan pendapatan setiap ahlinya!Dalam aktiviti yang sama, Konsultan Jo Lim telah berkongsi formula untuk berjaya di Seiketsu! Selain budaya syarikat serta sistem yang telah dicuba dan terbukti, satu lagi elemen yang penting bagi ahli keluarga Seiketsu adalah perpaduan. Budaya + Sistem + Perpaduan adalah formula kejayaan! Selepas berehat selama dua tahun, CEO Seiketsu, Dr. Ronnie Leong a.k.a Leong Zong, kembali bergiat aktif untuk menyemarakkan semangat ahli keluarga Seiketsu. Walau betapa jauh perjalanan yang perlu kita lalui untuk memenuhi impian kita, kita perlu ingat bahawa setiap langkah akan membawa kita lebih dekat dengan matlamat yang dituju dan lama-kelamaan kita pasti akan sampai ke sana. Janganlah kita bersikap seperti sesetengah orang yang tidak mahu mengambil langkah pertama walaupun impian mereka betul-betul terpapar di depan mata. Tanpa langkah yang pertama, impian tidak mungkin akan tercapai. “Satu langkah pada satu-satu masa, kejayaan pasti akan dicapai.” - Keazaman ini menebal dalam sanubari setiap hadirin tatkala Leong Zong memimpin mereka untuk melaungkan slogan kejayaan seiring dengan pelancaran Super Induction Pack.Ahli keluarga Seiketsu berkumpul beramai-ramai untuk menikmati makan tengah hari yang menyelerakan selepas sesi mesyuarat.Hadirin yang lahir pada bulan Januari dijemput naik ke pentas untuk sambutan hari lahir beramai-ramai dan menerima ucapan istimewa daripada semua yang hadir.Semua DCM pulang ke bilik masing-masing untuk berehat selepas sesi gambar berkumpulan.Selepas berehat seketika, semua orang bergerak ke dewan makan untuk menikmati makan malam yang enak dan hiburan yang disediakan khas untuk malam tersebut. Salah satu acara yang dinanti-nantikan ialah pertandingan meniru aksi selebriti terkenal dan pelbagai permainan menarik untuk Pengurus Diamond Crown.Ahli keluarga dalaman Lim Jia You menampilkan bakatnya dengan meniru aksi ‘Raja Syurgawi’ Hong Kong, Aaron Kwok; manakala Carol Yong menampilkan persembahan yang sungguh menarik dengan meniru gaya penyanyi dari China, Han Hong. Untuk pusingan kedua, Sara Lim tampil dengan meniru gaya Anita Mui manakala Carol Yong kembali ke pentas sekali lagi dengan gaya bintang Hong Kong, Maria Cordero. Hadirin sungguh teruja dengan persembahan yang sungguh luar biasa itu dan suasana gamat dengan tepukan dan siulan penonton.Peserta kemudian dibahagikan kepada beberapa kumpulan dalam pertandingan meniup belon untuk melihat siapa yang boleh meniup belon paling besar tanpa meletupkannya. Tiga pasukan teratas dengan ukur lilit belon terbesar membawa pulang hadiah menarik.Dalam segmen menghafal skrip, Kate Ng digandingkan untuk menentang Carine Leong manakala Leon Leong pula bersaing menentang Jerry Leong. Peserta yang lebih muda ternyata mempunyai badan dan minda yang lebih kuat dan cerdas. Keempat-empat peserta bertarung dengan sepenuh hati sambil diiringi tepukan gemuruh para hadirin!Sesi permainan pasti tidak lengkap tanpa permainan “Siapa Perisik”. Ahli keluarga Seiketsu sememangnya arif dengan permainan penuh debaran ini. Persaingan semakin sengit tatkala setiap peserta cuba menundukkan satu sama lain. Pemenang dan penyokong mereka bersorak gembira dengan membawa pulang pelbagai hadiah menarik. Hadiah saguhati juga disediakan bagi mereka yang tewas, dan semua orang kelihatan sangat seronok!Semua hadirin bersama-sama meraikan sambutan ulang tahun ketujuh “Zu Cheng”. Ahli keluarga Seiketsu yang mengambil bahagian dalam kumpulan LINE Peminat Zu Cheng secara automatik mendapat peluang cabutan bertuah dan pemenang dapat memenangi hadiah yang menakjubkan!